Това лято за пореден път излезе на бял свят проблемът с

...
Това лято за пореден път излезе на бял свят проблемът с
Коментари Харесай

Бариерата на „Русалка“ била с изтекло разрешително

Това лято за следващ път излезе на бял свят проблемът с бариерата на входа на курорта на Баневи – „ Русалка “, както и платеният паркинг от 8 лева за престой на колите. От години локалните хора от Свети Никола и Българево се оплакват, че нямат достъп до пясъчната линия. Достъпът на пешеходци и велосипедисти е безвъзмезден, само че най-близкото село е на 3 км и хората избират да идват с колите си.
Разрешителното за създаване на пропускателния пункт с бариерата на „ Русалка “ е издадено от община Каварна през 2012 година по времето на тогавашния кмет Цонко Цонев и срокът му към този момент е изминал. Това е открила инспекция, разпоредена от настоящия кмет на Каварна Нина Ставрева, заяви тя за Actualno.com. Експерти би трябвало да открият легален ли е паркингът , както и какви дейности би трябвало да предприеме локалната власт.
Община Каварна е упълномощила правенето на Подробен устройствен план и след неговото одобрение ще бъде посочено трасето на пътя до плажа, който ще минава и през частни парцели, посочи Ставрева. В момента общинският път свършва преди бариерата на „ Русалка “.
Фирмата на Николай Банев АКБ Форес приватизира някогашния френски курорт против сумата от малко над 2 милиона $ , откакто няколко пъти преди този момент образуваното Работническо-мениджърско сдружение даваше недопустимо ниска цена за комплекса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР